Rusya'dan ABD'ye 'bağları kesmeyin' çağrısı

NATO Temsilcisi Rogozin, ABD'ye Gürcistan'daki çatışma nedeniyle Moskova'yla bağların kesilmemesi uyarısında bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BRÜKSEL - Rusya'nın NATO Temsilcisi Dimitri Rogozin, ABD'ye Gürcistan'daki çatışma nedeniyle Moskova'yla bağların kesilmemesi uyarısında bulunarak, bunun iki tarafa da zarar vereceğini bildirdi.

Rogozin, ABD'ye, Rusya-NATO Konseyi'ni yıkmakla tehdit ettiği suçlamasında bulundu. Dimitri Rogozin, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Medya kanalıyla Amerikalıların, Rusya'yı cezalandırmak için NATO-Rusya Konseyi'ni yıkma tehdidinde bulunduğunu görüyoruz. Ama NATO-Rusya Konseyi'ne kimin ihtiyacı var? Bu herkesin ortak çıkarı" diye konuştu.

ABD'nin Polonya'yla imzaladığı füze kalkanı projesiyle ilgili görüşlerini de yineleyen Rogozin, bu projenin hedefinin Rusya olduğunu tekrarladı. Rogozin, "Avrupa'nın kuzeyinde İran yok, ama orada Rusya var. Bu sistem, başından beri Rusya'nın nükleer varlığının etkisizleştirilmesini amaçlıyor" dedi.

Dimitri Rogozin, Rusya'nın Gürcistan'a müdahalesinin, Batı'ya Moskova'yı "hafife almamaları gerektiğini gösterdiğini" söyledi. Rogozin, "Bizi eleştirenler, bir ineğe 'seni parçalayıp yutacağız çünkü açız' diyen bir kurda benziyor. Ancak, biz inek değil, Rus ayısıyız" diye konuştu.