Rusya'ya Türkiye'den izin çıktı

Türkiye, Karadeniz'den geçirilecek doğalgaz boru hattı için Gazprom'a araştırma izni verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MOSKOVA - Rus Gazprom şirketinin Karadeniz'in altından geçecek Güney Akım doğalgaz boru hattı için Türkiye karasularından geçen bölümde yapılacak araştırmalar için izin aldı.

Gazprom Dış Ekonomik Faaliyetler Bölümü Başkanı Pavel Oderov yaptığı açıklamada, Türkiye'den Güney Akım'ın kendi karasularından geçen bölümündeki deniz araştırmaları için izin geldiğini belirterek, Karadeniz'in Türkiye bölümündeki araştırmalara mayıs ayında başlayacaklarını söyledi.

Araştırmaların teknik projelendirme aşaması için gerekli olduğunu söyleyen Oderov, yapılacak çalışmalar temelinde Türkiye'ye ek bilgiler sunulacağını ve elde edilecek bilgilerin aynı zamanda Güney Akım doğalgaz boru hattının inşasına yönelik gerekli iznin de temelini oluşturacağını söyledi.

Türkiye'nin daha önce boru hattının döşenmesi için gerekli izni 31 Ekim 2010 tarihine kadar vereceği açıklanmış ancak bu izin Rus tarafının Türkiye'ye gerekli belgeleri ulaştırmaması yüzünden verilmemişti.

Gazprom Başkanı Aleksiy Miller da projenin planlarına uygun bir şekilde gerçekleştirildiğini belirterek, Güney Akım'ın ilk kısmının 2015 yılında faaliyete geçmesini planladıklarını ifade etmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir