SAC Capital'ın eski traderı suçlu bulundu

Borsada manipülasyondan suçlu bulunan SAC Capital'in eski yöneticisi Martoma'nın 45 yıla kadar hapsi isteniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK- ABD'de bir süredir devam etmekte olan ve milyarder Steven Cohen'in sahibi olduğu SAC Capital yatırım danışma fonunun eski portföy yöneticisi Matthew Martoma, New York mahkemesi jürisi tarafından borsada içeriden bilgi sızdırmak yoluyla manipülasyon yapmaktan suçlu bulundu.Martoma'nın 45 yıla kadar hapsi isteniyor.

New York'taki Manhattan federal jürisi, 39 yaşındaki eski yöneticinin üç ayrı yolsuzluk sonucu SAC Capital'e toplam 275 milyon dolar haksız kazanç sağladığına hükmetti. 

Bu tutar ABD'de bugüne kadarki en büyük içeriden bilgi sızdırma yolsuzluğuna işaret ediyor.

Amerikan sermaye piyasası kurulu SEC, 1999 yılına kadar uzanan ve FBI desteğiyle yürüttüğü incelemesinde ortaya çıkardığı ve yıllar içinde gitgide artan bir dizi usulsüzlük sonucu SAC Capital yatırım fonuna mart ve kasım aylarında rekor düzeyde toplam 1,8 milyar dolarlık ceza kesmişti.

Jüri, Aralık ayında da, SAC Capital'in başka bir portföy yöneticisi Michael Steinberg'i içeriden bilgi sızdırmaktan suçlu bulmuştu. 

14 milyar dolarlık fonun sahibi Steven Cohen, SEC tarafından mahkemeye verilmesine karşın henüz hakkında ceza davası açılmadı.

Bu konularda ilginizi çekebilir