Sağlık Bakanı'nın eski eşini partiden attılar!

İktidardaki Halk Partisi, Sağlık Bakanı'nın eski eşi Sepulveda'yı partiden ihraç etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 
 
MADRİD - İspanya'da yolsuzluk iddialarına maruz kalan iktidardaki Halk Partisi (PP), yolsuzlukla ilgili bir davada sanık durumundaki Sağlık Bakanı Ana Mato'nun eski eşi Jesus Sepulveda'yı partiden ihraç etti.
PP Genel Sekreteri Maria Dolores, ''Gürtel olayı'' olarak bilinen ülkenin gündemindeki yolsuzluk davasına adı karışan, Sepulveda'nın parti üyeliğinden ihraç edildiğini açıkladı. ''Bu iş ilişkisini bitirme zamanı geldiği kanısındayız'' diyen Dolores, Sepulveda'nın bundan sonra Halk Partisi'ne hizmet etmeyeceğini söyledi. Sepulveda, 2003-2009 yılları arasında PP üyesi olarak Madrid'in Pozuelo de Alcorcon ilçesinde belediye başkanlığı yapmıştı.
İspanyol basınında yer alan ''Gürtel Olayı'' ile bağlantılı polis raporuna göre, Sağlık Bakanı Ana Mato ve eski eşi Sepulveda'nın geçmiş dönemlerde lüks seyahatlerinin, hatta çocuklarının yaşgünü partisi harcamalarının bile PP'nin muhasebesinden karşılandığı ileri sürülmüştü. İspanya'da muhalefet partileri, Mato'nun istifasını istese de, ne Başbakan Mariano Rajoy ne de PP böyle bir şeyin olamayacağını savundu. PP Genel Sekreteri Dolores, ''Başbakanımız, Ana Mato'ya tam güven duyduğunu söyledi. Çünkü adil olmak gerekir ve Mato buna layık, mükemmel bir bakan'' dedi.