Samsung'un karı yüzde 30 geriledi

Şirketten yapılan açıklamada, karın düşmesine LCD ve düz ekran televizyon sektöründeki karlılığın azalması gerekçe gösterildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SEUL - Samsung'un ilk çeyrek karı yüzde 30 düştü. Karın düşmesinde, hafıza kartı fiyatlarındaki gerileme, LCD ve düz ekran televizyonlarda karlılığın azalması etkili oldu.  

Galaxy S akıllı telefonların ve tablet bilgisayarların da üreticisi olan Samsung, 31 Mart'ta sona eren üç ayda 2,78 trilyon von (2,59 milyar dolar) kar açıkladı. Geçen yıl aynı dönemde şirket 3,99 trilyon von net kar elde etmişti.

Samsung, satışlar, operasyonel kar ve net kar açısından 2010'da yıllık rekor kırdı. Şirket, bu yılın ilk çeyreğinde satışların yüzde 6,8 artarak 36,9 trilyon vona ulaştığını bildirdi.

Şirketin Başkan Yardımcısı Robert Yi, ilk çeyrekte şirketin iş çevresini ''zorlu'' olarak tarif ederken, artan hammade maliyetlerine, Avrupa'da finansal piyasalarındaki istikrarsızlığa, Japonya'da meydana gelen deprem ve Ortadoğu'daki politik karışıklıklara dikkati çekti.

Öte yandan, BlackBerry telefonlarının üreticisi Research In Motion (RIM), mevcut mali yıla ilişkin kar ve satış beklentilerini düşürdü. Şirket, buna gerekçe olarak, daha az satış yapılmasını ve satılanların daha ucuz telefonlar olmasını gösterdi.

Şirket, mevcut mali yıl için hisse başına 1,30 dolar ile 1,37 dolar aralığında kar bekliyor.

BlackBerry, çekirdek ABD piyasasında payının rakip akıllı telefon üreticileri nedeniyle eridiğini bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir