Satırlı cinayetin ardından Cameron, Paris gezisini iptal etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - İngiltere'nin başkenti Londra'da dün iki saldırganın bir kişiyi sokak ortasında bıçak ve satırla öldürmesinin ardından güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.

Resmi ziyaret için Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Başbakan David Cameron, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile yaptığı ortak basın toplantısında, saldırının "terör eylemi" olduğuna ilişkin işaretler bulunduğunu söyledi.

Paris gezisini yarıda keserek Londra'ya dönen Cameron, cinayeti "dehşet verici" olarak niteledi. Cameron'un bugün kabineyi acilen toplaması bekleniyor.
Cameron, "Daha önce de terör saldırıları yaşadık. Hepsinin sorumlusunu yakaladık. Kimse bizi korkutamaz. Asla boyun eğmeyeceğiz" dedi.
Savunma Bakanlığı, başkentin güneyindeki Woolwich'te bulunan Kraliyet Topçu Birliği kışlası yakınlarında öldürülen kişinin asker olup olmadığını belirlemeye çalışıyor.
Scotland Yard, olayla ilgili soruşturmayı terörle mücadele ekiplerinin yürüttüğünü açıkladı.
Öldürülen kişinin üzerinde orduyla yardımlaşma kuruluşuna ait "Help for Heroes (Kahramanlara Yardım)" yazılı bir tişört bulunduğu belirlendi.
Saldırganlar, bu kişiyi sokak ortasında öldürdükten sonra kanlı ellerindeki satırı sallayarak kamera kaydı yapmış, "Dişe diş, kana kan" diye bağırmıştı.
İngiliz aksanı ile konuşan saldırganlardan birinin, olay yerinden geçen bir kadından bu tür bir barbarlığa şahit olmak zorunda kaldığı için özür dilediği ve "ülkesindeki kadınların, her gün bu tür cinayetlere şahit olduğunu" söylediği belirlendi.
Polisin vurarak etkisiz hale getirdiği saldırganların kimliği henüz belirlenemedi. Saldırganlardan birinin ağır yaralı olduğu açıklandı.
Olay yerinde kasap bıçakları, bir satır ve bir de pala bulundu.