Sewol feribotunun enkazı 3 yıl sonra çıkarıldı

Güney Kore'de 3 yıl önce batan ve çoğu öğrenci 304 kişiye mezar olan Sewol feribotunun enkazı deniz dibinden çıkarıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Güney Kore'de 2014 yılında batan ve çoğu öğrenci 304 kişiye mezar olan Sewol feribotunun enkazı deniz dibinden çıkarılarak incelenmek üzere Mokpo kentindeki limana getirildi.

Feribottaki su ve yakıtın boşaltılarak temizlenmesinin haftalar sürmesi bekleniyor.

Güney Kore Deniz ve Balıkçılık Bakanlığı yetkililerinden Lee Cheoljo, feribotta yapılacak incelemeleri 100 kişilik bir hükümet ekibinin sürdüreceğini belirtti. Lee, kayıpların kalıntılarının içinde olduğu düşünülen yolcu kabinlerinin öncelikli olarak aranacağını dile getirdi.

Feribotta, facianın ardından cesedi bulunamayan 9 kişinin kalıntıları ve kazanın nedenine ilişkin ipuçları araştırılacak.

Ülkenin güneyindeki Incheon kentinden turistik Jeju Adası'na giden yaklaşık 7 bin ton ağırlığındaki Sewol feribotu, 16 Nisan 2014'de, Byungpoong Adası'nın 20 kilometre açığında batmıştı. Kaptan ve mürettebatın terk ettiği feribotta bulunan 325'i lise öğrencisi 476 kişiden sadece 172'si kurtulmuştu.

Kazanın ardından başlatılan ve aylar süren arama çalışmalarında 295 kişinin cesedi bulunmuştu. Arama çalışmaları sırasında ise iki dalgıç da yaşamını yitirmişti. Kazanın ardından geminin kaptanı 36 yıl hapse mahkum edilmişti. Geminin, aşırı yükleme, deneyimsiz mürettebatın dümene geçmesi ve yetersiz denetimler nedeniyle battığı ileri sürülmüştü.

Bu konularda ilginizi çekebilir