Sınırda buruk bayram

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınmak isteyen Suriyelilerin, sınıra yakın bölgede kurdukları çadırlarda verdikleri yaşam mücadelesi ağır şartlara rağmen devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 


İSTANBUL - Ülkelerindeki karışıklıktan kaçarak Türkiye sınırına yakın bir noktaya gelerek kurdukları çadırda hayatlarını sürdürmeye çalışan Suriyeliler, AA ekibi tarafından, İdlip kentine bağlı Atme kasabası sınırında görüntülendi.
 
Yaklaşık bin 500 çadırın bulunduğu İdlip kentine bağlı Atme kasabası sınırında, Türk Kızılayı ve yardım derneklerinin yaptığı katkılarla yaşamlarını sürdürmeye çalışan çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan Suriyeliler, Türkiye'ye geçiş yapacakları günü iple çekiyorlar.
 
Çadır kentte hüzünlü bayram
 
Türkiye'ye sığındıktan sonra Kahramanmaraş'taki çadır kente yerleştirilen 14 bin Suriyeli, ülkelerindeki olaylar nedeniyle Kurban Bayramı'nı hüzünlü geçiriyor.
 
Türkiye'den duydukları memnuniyeti dile getiren Erdi, Suriye'de atılan bombaların verdiği seslerden çocuklarının çok etkilendiğini belirterek, "Eğer Suriye'de olsaydık bombaların altında bir bayram geçirirdikTürkiye'ye çok teşekkür ediyoruz. Başbakan Erdoğan'a Allah ömür üstüne ömür versin" dedi.