Sırbistan Ekonomi Bakanı Raduloviç istifa etti

Sırbistan Ekonomi Bakanı Saşa Raduloviç'in istifa etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BELGRAD - Sırbistan Ekonomi Bakanı Saşa Raduloviç'in istifa ettiği bildirildi. 

Sırbistan'ın resmi haber ajansı TANJUG tarafından yayımlanan haberde, Raduloviç'in istifa nedeninin, ekonomi alanındaki reformların uygulanmasındaki siyasi isteksizlik olduğu belirtildi. 

Sırbistan'da, geçen yıl Eylül ayında yapılan kabine revizyonu kapsamında göreve getirilen Raduloviç, özellikle çalışma kanununda bazı reformların uygulanması gerektiğini savunuyordu. Daha önce de ülkedeki işçi sendikaları, mevcut çalışma koşullarından şikayet ederek, protesto düzenlemiş ve Raduloviç'in istifa etmesini talep etmişti. 

Raduloviç, iki gün önce yaptığı açıklamada, gerekli reformların sistemli bir şekilde uygulanmaması ve gerekli kanunların çıkarılmaması halinde, bakanlar kurulunda yer almasının bir anlamı olmayacağını belirterek, istifa sinyali vermişti. 

Sırbistan'da erken seçimler gündemde 

Bu arada, koalisyon ortağı Sırp İlerleme Partisi (SNS) Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'nda konuşan SNS Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Aleksandar Vuçiç, SNS Genel Başkanlığına, ülkede erken seçimlerin yapılması için yarın teklif götüreceklerini duyurdu. 

Bugüne kadar Sırbistan'da önemli işlerin yapıldığını belirten Vuçiç, ''Ancak, daha da iyi işlerin yapılabileceğini düşünüyorum. Geleceğe daha hızlı ilerleyeceğimiz görüşündeyim'' dedi. 

SNS Genel Başkanlığı, erken seçime gidilmesi yönünde karar alırsa, teklif Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç'in onayına sunulacak. 

Bu arada, Vuçiç, Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'da, 3 bin 804 delegasyonun tamamının oyunu alarak yenide SNS Genel Başkanı seçildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir