Sisi'nin ilk yurtdışı ziyareti Cezayir'e

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Cezayir'de mevkidaşı Buteflika ile iki ülke ilişkilerinin yanı sıra bölgesel gelişmeleri görüştü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CEZAYİR  - İlk yurt dışı ziyaretini Cezayir'e gerçekleştiren Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, mevkidaşı Abdulaziz Buteflika ile bir araya geldi. 

Cezayir resmi haber ajansı APS'de yer alan habere göre, Sisi birkaç saat süren Cezayir ziyaretinde Cumhurbaşkanı Buteflika ile iki ülke ilişkilerinin yanı sıra bölgesel gelişmeleri görüştü. Görüşmede, Cezayir Meclis Başkanı Abdulkadir bin Salih ve Başbakan Abdulmelik Sellal'in yanı sıra Enerji Bakanı Yusuf Yusufi hazır bulundu. 

Muhalefetten Sisi'nin ziyaretine tepki 

Cezayir'de muhalefette bulunan İslami eğilimli üç parti, Sisi'nin ziyaretini kınadı. 

Toplumsal Barış Hareketi, Nahda Hareketi ve Selefi eğilimli Özgür Sahva (Uyanış) Cephesi'nden yapılan açıklamalarda, Mısır'daki askeri darbenin mimarı olan Sisi'nin ziyareti için "provokasyon ve son yıllar boyunca Afrika'daki askeri darbeleri kınayan Cezayir diplomasisinin güvenilirliğine vurulmuş darbe" ifadesi kullanıldı. 

Mısır'daki darbenin Afrika Birliği ve Cezayir tarafından kınandığı hatırlatılırken Cumhurbaşkanı Buteflika'nın Sisi'yi ülkeye davet etmesi de eleştirildi.  

İlk yurt dışı ziyareti kapsamında sabah saatlerinde Cezayir'in başkenti Cezayir'e gelen Sisi, Huvari Bumedin Uluslararası Havalimanı'nda Meclis Başkanı Abdulkadir bin Salih ve Başbakan Abdulmelik Sellal'ın yanı sıra bazı hükümet üyeleri tarafından karşılanmıştı. 

Temaslarının ardından Cezayir'den ayrılan Sisi'nin 23. Afrika Birliği Zirvesine katılmak için Ekvator Ginesi'nin başkenti Malabo'ya gitmesi bekleniyor.