Somalili korsanlar dünyaya meydan okuyor

Aden Körfezi'nde deniz ticaretine izin vermeyen Somalili korsanlar 2 gemi daha kaçırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

MOMBASA - Aden Körfezi'nde deniz ticaretine izin vermeyen Somalili korsanların 2 gemi daha kaçırması üzerine, Doğu Afrika Gemiciler Birliği Program Koordinatörü Andrew Mwangura, korsanların dünyaya,  "istedikleri herşeyi yapabilecekleri, akla gelmeyen her şeyi düşünebilecekleri" mesajını verdiklerini söyledi.

Doğu Afrika Gemiciler Birliği Programı'ndan yapılan açıklamaya göre, Somalili korsanların, kaçırma eylemlerinin önüne geçilmesi yönündeki uluslararası çabalara rağmen korsanlar bir Yunan gemisini daha kaçırdı.

Mwangura, Yunan gemisinde 23 veya 25 kişilik mürettebat bulunduğunu belirtti, daha fazla bilgi vermedi.

Uluslararası Denizcilik Bürosu'ndan yapılan açıklamada da, 16 kişilik mürettebatı bulunan bir balıkçı teknesinin Somali açıklarında kaçırıldığı ifade edildi.

Açıklamada, korsanların sürat motorlarıyla kovaladığı tekneden pazartesi günü yardım çağrısı alındığı, irtibatın daha sonra kesildiği belirtildi.

Somalili korsanlar, kaçırılan bir düzine kadar gemiyle birlikte 200'den fazla rehineyi, ülkenin kuzeyindeki Eyl kasabası yakınlarında tutuyor.

Uluslararası Denizcilik Bürosu'na (BMI) göre, ocak ayından beri Somali açıklarında ve Aden Körfezi'nde aralarında Türk gemilerinin de bulunduğu 94 gemiye saldırıldı. Şu anda ise 17 kadar gemi, 250 mürettebatla hala korsanların elinde bulunuyor.