Soros: Küresel piyasalar krizin eşiğinde

Dünyaca ünlü yatırımcı George Soros, küresel piyasaların bir krizin başlangıcında olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

dunya.com

Milyarder yatırımcı George Soros, küresel piyasaların bir krizin  eşiğinde olduğu uyarısını yaptı. 

Bloomberg.com'ın haberine göre Soros, Perşembe günü Sri Lanka'da  katıldığı bir ekonomi forumunda yaptığı konuşmada, küresel piyasaların bir krizle karşı karşıya olduğunu ve yatırımcıların çok temkinli olması gerektiğini söyledi. 

'Yuan devalüasyonu sorunları dünyaya taşıyor'

Piyasaların 2008'deki krize benzer bir krizin eşiğinde olduğunu düşünen Soros şöyle konuştu:

"Çin yeni büyüme modeli bulmakta zorluk çekiyor ve para birimi yuandaki devalüasyonları dünya geneline sorunları taşıyor. Fed'in pozitif faize geçişi gelşişmekte olan ülkeler için sıkıntıları yaşatıyor. İçinde bulunduğumuz ortam 2008 kriziyle  benzerlikleri içeriyor."

Yeni yılın ilk haftasıyla birlikte küresel hisse senedi ve emtia piyasaları deyim yerindeyse ateş altında. Çin borsaların bir haftada ikinci kez işlemler durduruldu. Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin'in çok büyük sorunlarla baş başa olduğunu vurgulayan Soros sözlerine şöyle devam etti:

'Gördüklerim 2008 krizini hatırlatıyor'

" Çin çok büyük adaptasyon sorunlarıyla yüz yüze. Finansal piyasalara baktığımda gördüklerim bana 2008 krizini hatırlatıyor" 

27,3 milyar dolarlık fonun sahibi

Milyarder yatırımcı Soros'un sahibi olduğu hedge fon1969 ile 2011 yılları arasında yıllık ortalama yüzde 20 artışla mükemmel bir performans ortaya koydu. Soros'un fonu şu anda net 27,3 milyar dolar değerinde.