'Sorun çözülmezse KKTC kendi yoluna gider'

KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün Kıbrıs sorununa çözüm bulunamaması durumunda KKTC'nin kendi yoluna en az güneydeki devlet kadar yasal olarak devam edeceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, siyasi eşitlik ve garantörlüğe dayalı bir çözüm olmaması halinde KKTC'nin yoluna devam edeceğini kaydederek, "KKTC kendi yoluna sağlıklı, güçlü ve en az güneydeki devlet kadar yasal olarak devam edecektir" dedi.

KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, ülkenin turizm kenti Girne yakınlarında düzenlenen "Kuzey Kıbrıs'ı Keşfet" etkinliğine katıldı. Burada Kıbrıs müzakerelerine ilişkin açıklamalarda bulunan Özgürgün, Kuzey Kıbrıs için, "Demokratik, şeffaf ve tüm kurumlarıyla sağlam bir devlet. Sivil toplum örgütlerinin gücü anlamında da birinci sırada olduğumuza eminim" diye konuştu.

"Güçlü demokrasi var ki 42 yılda 42 hükümet kuruldu" diyen Özgürgün, yakalanan demokrasi kültürünün KKTC'yi daha ileriye taşıyacağını kaydetti.

Özgürgün, Kıbrıs konusunda bugüne kadar 4'ü New York'ta, 3'ü İsviçre'de olmak üzere 7 zirve yapıldığını hiçbirinde sonuca ulaşılamadığını anımsatarak, karşı tarafın Kıbrıs'ta herhangi bir Türk varlığına tahammülü olmadığının görüldüğünü ifade etti.

Siyasi eşitlik ve garantörlüğe dayalı bir çözüm olmaması halinde KKTC'nin yoluna devam edeceğini kaydeden Özgürgün, "KKTC kendi yoluna sağlıklı, güçlü ve en az güneydeki devlet kadar yasal olarak yoluna devam edecektir" dedi.

Kıbrıs için yeni konferans talebiKıbrıs için yeni konferans talebi

'Kıbrıs’ta son safhaya ulaştık''Kıbrıs’ta son safhaya ulaştık'

 

Bu konularda ilginizi çekebilir