”Sorun reform gündemine dönülüp dönülemeyeceği”

Moody's, Türkiye'nin, davanın açıldığı mart ayından buyana ki ekonomik sorunlarının değişmediğine dikkat çekti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

NEW YORK - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin, önündeki temel sorunun, Anayasa Mahkemesinin, AK Partiye ilişkin kararının ardından, ekonomik reform gündemine hızlı bir şekilde dönüp dönmeyeceği olduğunu belirtti. 

Moody's tarafından yapılan analizde, mahkeme kararıyla, Türkiye'de, kısa vadedeki kaotik bir siyasal ortam riskinin ortadan kalktığı, ancak Türkiye'nin, davanın açıldığı mart ayından buyanaki ekonomik sorunlarının değişmediği, bunun sonucu olarak da, Ba3 olan kredi notuna ilişkin durağan görünümün de devam ettiği vurgulandı. 

Cari açık ve belirli düzeyde de olsa kamu borç yüküne dikkat çeken Moody's, özelleştirme reformlarının da büyük ölçüde durduğunu, geçen yılki genel seçimlerin neden olduğu iç koşullarıyla dış ekonomik koşullardan kaynaklanan gecikmelerin telafi edilmesinin zorlu olacağını bildirdi. 

Anayasa Mahkemesi kararının, Türkiye'deki kurumların olgunlaşmış yapısını gösterdiği belirten Moody's, siyasi belirsizlik ve çalkantının henüz tamamıyla ortadan kalkmadığına dikkat çekerek, bu nedenle, kredi notunu ve bu nota ilişkin görünümün mevcut durumu yansıttığını vurguladı.