Steinmeier, İsrail ve Filistin’i ziyaret edecek

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, Filistin-İsrail barış müzakerelerine destek vermek amacıyla gelecek hafta başında önce Tel Aviv ardından Ramallah’ı ziyaret edecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN - Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, göreve gelmesinin ardından ilk Ortadoğu turu için pazar günü İsrail’e gidecek.

Fransa’nın başkenti Paris’te pazar günü yapılacak Suriye Halkının Dostları Çekirdek Grubu toplantısına katıldıktan sonra akşam saatlerinde İsrail’e hareket edecek olan Steinmeier, resmi temaslarına pazartesi günü başlayacak.

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından kabul edilecek Steinmeier, mevkidaşı Avigdor Lieberman ile bir araya gelecek. Almanya Dışişleri Bakanının, temasları çerçevesinde İsrail Adalet Bakanı ve Başmüzakereci Tzipi Livni’nin yan ısıra muhalif İşçi Partisi Başkanı Yizthak Herzog ile görüşmesi bekleniyor.

İsrail temaslarının ardından Filistin’e geçecek olan Steinmeier, Ramallah’ta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas tarafından kabul edilecek.

Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sebastian Fischer, Federal Basın Merkezi'ndeki basın toplantısında yaptığı açıklamada, ziyaretin Filistin-İsrail barış müzakerelerine destek verme amacı taşıdığını belirterek, “İsrail ve Filistinliler arasındaki barış görüşmeleri önemli bir aşamada bulunuyor. Bu çerçevede ziyaret, süreci teşvik etme ve destek verme amacını taşıyor” dedi.

Steinmeier’in 2005-2009 yıllarında Dışişleri Bakanı olarak ve ardından Sosyal Demokrat Parti’deki Meclis Grup Başkanlığı görevi boyunca Ortadoğu barış süreciyle yakından ilgilendiğini belirten Sözcü Yardımcısı Fischer, “Sayın Dışişleri Bakanı, son durum hakkında ilk elden bilgi almak ve gözlemlerde bulunmak istiyor” diye konuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir