Strauss-Kahn'ın başı dertten kurtulmuyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
PARİS - Eski Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın başı dertten kurtulmuyor.
Strauss-Kahn, geçmişte sevgilisi olduğunu iddia eden genç bir kadının yazdığı kitabın, ''özel yaşama saygı ilkesini ihlal ettiği'' gerekçesiyle yasaklanması için mahkemeye başvurdu.
Şikayetinin ardından Paris mahkemesine gidip ifade veren Strauss-Kahn, yargıç ile görüşmesinin ardından basına yaptığı açıklamada, ''insanların kendisini suistimal etmesinden bıktığını ve artık istediği tek şeyin huzur içinde yaşamak olduğunu''söyledi.
Marcela Iacub isimli genç kadın, "Beauty and the Beast" isimli kitabında, eski IMF Başkanı ile yaşadığı aşk maceralarını detaylarıyla anlatıyor.
New York'ta kaldığı oteldeki oda görevlisi kadına cinsel tacizde bulunmak suçundan ABD'de yargılanan eski IMF Başkanı, uzun duruşmaların ardından şikayetçi tarafla ''dostane anlaşmaya'' gitmesin ardından hakkında açılan dava düşmüştü.
Bu skandalın çıkmasından önce Fransa'da son cumhurbaşkanlığı seçimlerinin en güçlü adayı olarak gösterilen Strauss-Kahn hakkında görevini suistimal ve kötüye kullanma karşılığında hayat kadınlarıyla birlikte olduğu gerekçesiyle yine dava açılmıştı.
Eski IMF Başkanı hakkında bir gazeteci genç kadına cinsel tacizde bulunmak suçundan da dava açılmış, ancak delil yetersizliği ve zaman aşımı gerekçe gösterilerek bu dava da düşmüştü.