Suriye uçakları Keseb'i vurdu

Suriye ordusu, Keseb kasabasına hava operasyonu düzenledi. TSK'dan yapılan açıklamaya göre ise, 5 adet F-16 uçağımız Hatay üzerindeyken Suriye'de konuşlu füze sistemleri tarafından 10 dakika 53 saniye kilitlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HATAY -  Suriye sınırındaki muhalifler ile Suriye'ye bağlı güçler arasında 5 gün önce başlayan ve Keseb kasabası ile sınır kapısının muhaliflerin eline geçmesinin ardından yoğunlaşan çatışmalar şiddetini arttırarak devam ediyor. TSK ise 5 adet F-16 uçağımız Hatay üzerindeyken Suriye'de konuşlu füze sistemleri tarafından toplam 10 dakika 53 saniye kilitlendiği bilgisini paylaştı.

Türkiye'nin Suriye sınırındaki Yayladağı ilçesinin iki kilometre uzağında bulunan ve muhaliflerin kontrolünde bulunan Keseb kasabasının üzerine yapılan top atışlarının ardından yoğun bir hava bombardımanı gerçekleşti.

Sınır kapısı ve Keseb kasabasını geri almak için saldırılarını arttıran Suriye, Bayırbucak Türkmen bölgesi ile Keseb kasabasını denizden, karadan ve havadan vurduğu öğrenildi. Bu arada muhaliflerin bölgedeki stratejik öneme sahip Kırkbeş Dağının kontrolünü büyük oranda ele geçirdiği öğrenildi. Çatışma sesleri Yayladağı ilçesinden de duyuluyor.

Çatışmalarda yaralananların sınırdan Yayladağı ilçesine getirilişi devam ediyor. Sabah saatlerinde getirilen 19 kişinin ardından 3 yaralı daha Yayladağı'nda tedavi altına alındı.

Bu arada çatışmalar nedeniyle güvenlik güçlerinin Yayladağı Sınır Kapısı ile Türkiye'deki sınır köylerine giden yollarda önlem aldıkları, Yayladağı Sınır Kapısı yolunda geçişlere izin verilmediği gözlendi.

Türk jetlerine Suriye'den taciz

Aynı zamanda Suriye'ye ait toplam dört uçak/helikopterin Hatay/Yayladağı ve Cilvegözü güneyinde sınıra doğru yaklaşmaları üzerine F-16'lar bölgeye yönlendirildi. Suriye'ye ait hava araçları sınıra 1,6-2,7 deniz mili kala dönerek bölgeden uzaklaştı.

Bu görev sırasında beş F-16 uçağı, Hatay üzerindeyken Suriye'de konuşlu SA-2, SA-5 ve SA-17 karadan havaya füze sistemleri tarafından, toplam 10 dakika 53 saniye süreyle radar kilidini muhafaza etmek suretiyle 12 defa taciz edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir