Suriye'den şok suçlama: IŞİD'in en büyük sponsoru...

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'un daveti üzerine Moskova'ya gitti. Rusya Devlet Başkanı Putin tarafından Kremlin Sarayı'nda da ağırlanan Muallim, IŞİD'in bir numaralı sponsorunun ABD olduğunu iddia etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Suriye'nin kuzeydoğusunda bulunan Haseke kentinde, IŞİD ile ordu birlikleri arasındaki çatışmalar sürüyor. Moskova'da Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile görüşen Putin, Esad yönetimine desteğini yineledi.

Haseke kentinde kontrolü büyük ölçüde kaybeden Suriye ordusu bugün kentin güneyindeki bir semtin militanlardan geri alındığını duyurdu. 

Suriye ordusu bölgenin IŞİD militanlarından tamamen temizlendiğini iddia etti. Sivillerin Haseke'den kaçışıysa devam ediyor. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise, Şam rejimine desteğini yineledi. Rusya'nın başkenti Moskova'da Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile görüşen Rus lider Putin, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a desteklerinde değişen hiçbir şey olmadığının altını çizdi. 

Rusya Devlet Başkanı Putin bölgedeki diğer ülkelerin de IŞİD'e karşı birleşmesi gerektiğini söyledi.

"Anlaşma büyük mucize gerektiriyor"

Putin’le görüşmesinin ardından açıklamalarda bulunan Muallim, "Putin'in mucizeler gerçekleştiren biri olduğunu biliyorum fakat Suudi Arabistan, Türkiye, Katar ve ABD ile anlaşma büyük mucize gerektiriyor" dedi. 

IŞİD’in bir numaralı sponsorunun ABD olduğunu iddia eden Muallim, ABD’nin pratikte milyarlarca dolar harcayarak teröristleri eğittiğini öne sürdü, "2 bin 100 IŞİD militanı, şu anda Amerika tarafından son model silahlarla donatılmış vaziyette Suriye’nin güney bölgelerine aktarıldı. Amerika hatta bunu gizlemeye bile ihtiyaç duymuyor” dedi. 

Muallim, “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un izlediği politikalar bizim için hayati önem taşıyor. Suriye krizinin çözümünde Rusya’ya sağladığı katkılarından ötürü teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir