Suriyeli muhalifler savaş uçağı düşürdü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ŞAM - Suriyeli muhalifler, savaş uçağı düşürdüklerini duyurdu.
Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerin Deyru'z Zor'un Muhsine beldesinde savaş uçağı düşürdüğünü açıklayan Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), ÖSO'ya bağlı birliklerin Suriye-Ürdün sınırındaki Dera kentine yakın 18 nolu sınır karakolunun denetimini sağladığına işaret ederek, Dera kenti ve çevresinde iki ordu birlikleri arasında çatışmaların başladığını kaydetti.
Humus'un Bab-ı Amr ve Halidiye bölgelerinin tamamının muhaliflerin kontrolüne geçmesinden sonra rejimin söz konusu bölgelere iki günden bu yana hava ve karadan saldırılar düzenlediğini aktaran SRGC, kentin İnşa'at bölgesinde Esed güçleriyle muhalif Faruk Tugayları arasında yoğun sokak çatışmalarının çıktığını iletti.
SRGC, Humus'un muhaliflerin elindeki yerlere ağır silahlardan açılan ateş sonucunda çok sayıda evde yangın çıktığını ve dumanların yükseldiğini belirtti.
Beşşar Esed güçlerinin Kasyun Dağı'ndan başkent Şam'ın muhaliflerin yoğun olarak yaşadığı Zemelka, Tedamun, Muadamiye, Duma, Doğu Guta, Dareya, Kabun ve Yelda bölgelerini yoğun top ateşine tutuğunu kaydeden SRGC, bu bölgelere düşen topların birçok evi yıktığını, bölgelerden duman yükseldiğini aktardı.