Suriyeli muhaliflere silah vermeyecekler

İspanya Dışişleri Bakanı Margallo: ''İspanya, Suriyeli muhaliflere direkt silah vermeyecek''

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Madrid - Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanlarının, Brüksel'de yaptıkları toplantı sonrasında Suriyeli muhaliflere silah ambargosunun kaldırılmasıyla ilgili kararını değerlendiren İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia Margallo, ''AB'nin bu kararını desteklesek de İspanya, Suriyeli muhaliflere direkt silah vermeyecek'' dedi.

Bu zamana kadar yaptıkları tüm açıklamalarda Suriyeli muhaliflere siyasi destek veren ancak silah yardımını sakıncalı bulan İspanyol hükümeti, son olarak geçen hafta Suriyeli muhaliflere "sivil halkı korumaya yönelik savunma malzemesi yardımı yapılmasına onay verdiğini" duyurmuştu.

Brüksel'deki toplantının ardından basın toplantısı düzenleyen Margallo, ''İspanya, silah ambargosunun kaldırılmasına izin veren karara destek çıkacaktır ancak direkt olarak silah yardımı yapmayacaktır. Bizim yaptığımız, silah ambargosunun kaldırılmasına karar vererek siyasi bir mesaj vermektir. Bu direkt silah yardımı yapacağız anlamına gelmez. Sivil halkın korunması için savunma malzemesinin ulaşmasını kolaylaştıracak şekilde ambargo yumuşatılmalıdır'' şeklinde konuştu.