Suriyelileri aldınız Filistinlileri de alın

ABD Dışişleri Bakanlığı "Lübnan, Ürdün ve Türkiye hükümetleri ve halklarının cömertliğini takdir eder ve alkışlar. Onları, Filistinli ve Iraklı sığınmacılar da dâhil, ihtiyaç duyan herkes için bunu yapmaya çağırıyoruz" açıklaması yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

WASHİNGHTON – ABD Dışişleri Bakanlığı Suriye halkına 19 milyon dolarlık ilave insani yardım fonu açıklarken, "ABD, şiddetten kaçanlara sınırlarını açık tutmaya devam eden Lübnan, Ürdün ve Türkiye hükümetleri ve halklarının cömertliğini takdir eder ve alkışlar. Onları, Filistinli ve Iraklı sığınmacılar da dâhil, ihtiyaç duyan herkes için bunu yapmaya çağırıyoruz" açıklaması yaptı. 
 
ABD Suriye halkına yönelik 19 milyon dolarlık ilave insani yardım fonu ihdas ettiğini bildirdi. ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, ABD Başkanı Barack Obama'nın bir ay önce, Suriye ve ile komşu ülkelerdeki Suriyeli sığınmacılara 155 milyon dolarlık ek yardım duyurduğu hatırlatıldı. ABD'nin Suriye halkına yönelik insani yardımının toplam miktarının 385 milyon olduğu belirtilen açıklamada, sağlık konusundaki yardımların bunların dışında olduğu belirtildi. 
 
ABD’nin insani yardımlara ihtiyaç duyanların tespit edilmesi için Suriye muhalefet koalisyonu ile yakın koordinasyon içinde olduğu kaydedilen açıklamada, şu anda 870 binin üzerinde Suriyelinin komşu ülkelere kaçtığı belirtildi. 
Açıklamada, "Sadece 1 Ocak'tan bu yana, 250 binden fazla Suriyeli, çoğunlukla Ürdün, Türkiye, Lübnan, Irak ve Mısır'da sığınmak üzere ülkesini terk etti. Yardımlarımızın yaklaşık 170 milyon doları bu ülkelere sığınmak isteyenlere yardımda kullanıldı. ABD, sınırlarını şiddetten kaçanlara açık tutmaya devam eden Lübnan, Ürdün ve Türkiye hükümetleri ve halklarının cömertliğini takdir eder ve alkışlar. Onları, Filistinli ve Iraklı sığınmacılar da dâhil, ihtiyaç duyan herkes için bunu yapmaya çağırıyoruz. Ayrıca bu korunmasız nüfuslara ev sahipliği yapan ve yardım sağlayan, Irak'ın yanı sıra Kuzey Afrika ve Avrupa ülkeleri dâhil tüm ülkelere takdirimizi sunuyoruz."