Sürücüsüz Uber'in çarptığı yaya öldü

Arizona'da Uber'in sürücüsüz aracının çarptığı bir kadın hayatını kaybetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD'nin Arizona eyaletinde Uber'in test halindeki bir sürücüsüz arabası, karşıdan karşıya geçen bir kadına çarptı. Kadın yayanın hayatını kaybettiği kaza sonrasında Uber, Arizona, Pittsburgh ve Toronto'daki test sürüşlerini durdurduğunu açıkladı.

Bu, bir sürücüsüz arabanın yol açtığı ilk ölümlü kaza oldu. Öte yandan emniyet yetkilileri, kazada büyük ihtimalle yayanın kusurlu olduğunu bildirdi. 

Buna karşın kazanın, ulaşımın geleceğinde büyük dönüşüm yaratması beklenen sürücüsüz araç teknolojisine darbe vurabileceği belirtiliyor. 

Gelecekte otomotiv sektöründe büyük dönüşüm yaratması beklenen otonom araçlar, Uber dışında Google'ın çatı şirketi Alphabet ile General Motors tarafından da üretiliyor. Sürücüsüz araçların yollardaki ölümlü kazaları da ciddi oranda azaltacağı söyleniyor.

ABD'de de bir süredir otonom araçların kullanımına yönelik düzenlemeler tartışılıyor. Ancak dün yaşanan kaza, otonom araçlarla ilgili ciddi bir güven kaybına yol açabilir ve bu araçların kullanıma sunulmasını geciktirebilir.

ABD'li Demokrat Senatör Edward Markey de, kaza için "Bu trajik kaza yollarda otonom araçları test ederken ve kullanıma sunarken neden dikkatli olmamı gerektiğini gösteriyor" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir