Suudi Arabistan Başsavcısı: Gözaltılar sadece bir başlangıç

Suudi Arabistan Başsavcısı Şeyh Suud el Mojeb, yolsuzluk soruşturması kapsamında yaşanan gözaltıların "sadece bir başlangıç" olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Suudi Arabistan Başsavcısı Şeyh Suud el Mojeb, Kraliyet Ailesi'nden onlarca ismin, bakanın ve iş adamının gözaltına alındığı operasyonları, yolsuzlukla mücadelede "sadece bir başlangıç" diye tanımladı.

BBC'nin haberine göre, Başsavcı , yayımladığı yazılı açıklamada, "Bu, nerede olursa olsun yolsuzluğu temizlemek için gereken hayati süreçte sadece bir başlangıç" ifadesini kullandı.

Ülkede yolsuzluk soruşturması kapsamında 11 prens, dört bakan ve onlarca eski bakan gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan isimler arasında, 17 milyar doları aşan servetiyle dünya çapında tanınan iş adamı Prens Alwaleed bin Talal da bulunuyor.

Gözaltılar, Veliaht Prens Muhammed bin Salman'ın iktidarını güçlendirme hamlesi olarak da görülüyor.

"Deprem etkisi yarattı"

BBC'nin güvenlik muhabiri Frank Gardner, gözaltı dalgasının Suudi Arabistan'ın 85 yıllık bağımsızlık tarihinde benzeri görülmemiş bir deprem etkisi yarattığına dikkat çekti.

Böyle bir olayın yaşanacağının üç yıl önce düşünülemeyeceğini kaydeden Gardner, eski hantal Suudi yönetiminin ciddi bir dönüşümden geçtiğini ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın ülkeyi modernleştirmek ve her türlü muhalefeti ortadan kaldırmak için hiçbir şeyden çekinmediğinin görüldüğünü ifade etti.

Suudi Arabistan'ın en zengin ismi gözaltındaSuudi Arabistan'ın en zengin ismi gözaltında

Trump'tan gözaltı dalgası sonrası Suudi yönetimine destek mesajıTrump'tan gözaltı dalgası sonrası Suudi yönetimine destek mesajı