Suzuki, dünya çapında 27 milyar yen kar elde etti

Nisan 2008-Nisan 2009 döneminde şirket, dünya pazarında 2 milyon 450 bin adet araç sattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Suzuki, Japon mali yılı sayılan Nisan 2008-Nisan 2009 döneminde dünya çapında 27 milyar yen kar elde etti.

Suzuki Motor'un açıklanan finansal raporuna göre, Nisan 2008-Nisan 2009 döneminde şirket, dünya çapında 27 milyar yen kar etti. Dünya pazarında 2 milyon 450 bin adet araç satan Suzuki, Avrupa'da aynı dönemde 400 bin araç satarak buradaki satış adedini bir önceki yıla göre yüzde 2,5 yükseltti.

Suzuki Motor Corporation Başkanı ve Üst YÖneticisi (CEO) Osamu Suzuki, konuya ilişkin değerlendirmesinde, global ölçekte yaşanan krizin özellikle otomotiv sektöründe kendini daha fazla hissettirdiğini belirterek, Suzuki'nin bu zorlu virajı en az hasarla kapatacağına inandığını kaydetti.

Suzuki markasının gücünü, pazarda hep önde olan modellerinden aldığını ifade eden Suzuki, bu nedenle finansal krizin diğer markaları etkilediği kadar Suzuki'yi etkilemeyeceğini bildirdi.

Suzuki Türkiye Murahhas Azası Ali Savcı, ise konuya ilişkin şunları kaydetti:

"Bu başarıda Suzuki Türkiye'nin de payı var. 2008 yılı son çeyreğinden itibaren pazarda ciddi bir daralma yaşanmasına rağmen satışlarımız tatminkar bir düzeyde seyrederek 2009 Nisan ayı itibariyle 2 bin 900 adede ulaştı. Global krizin etkilerinin yavaşlayıp olumlu gelişmelerin başlaması ve dünya otomotiv pazarında yeniden yapılanma sürecinin hızla tamamlanması ile Suzuki, güçlü bir şekilde pazarda yerini almaya devam edecektir."