Swoboda'dan Erdoğan'a: Devlet adamı gibi hareket et

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BRÜKSEL – Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grubu Başkanı Hannes Swoboda, Gezi göstericilerine şiddet uygulanmasına ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sert eleştiriler yaptı. Swoboda, Erdoğan için "halkın sesini görmezlikten geldiğini, insanları birleştirmek yerine daha fazla böldüğü" gibi suçlamalarda bulundu ve Erdoğan'ın "devlet adamı" gibi hareket etmesini istedi. 

Hannes Swoboda, ABHaber tarafından yansıtılan açıklamada Erdoğan'a "bölücü söylemleri ve göstericilere yönelik devam eden şiddetin nedeniyle" ağır eleştirilerde yöneltti. Swoboda şunları söyledi: 
"Sayın Erdoğan, Avrupa Parlamentosu'nu tanımayı reddettiğini söyledi ve kendine, hükümetine ve politikalarına karşı protesto edenleri de tanımayı reddediyor. Avrupa Parlamentosu'nu görmezlikten gelmenin tek anlamı ise Türkiye'nin Avrupa Birliği'nin bir üyesini olmasını istemediğidir. 

Halkın sesini görmezlikten gelmek, hükümet başı olarak görevini yerine getirmediği demektir. Görevi, insanları birleştirmek olmalı daha fazla bölmek değil." 
Hannes Swoboda, açıklamasına "Sosyalistler ve Demokratlar Grubu, Erdoğan'ın Taksim Meydanı'nda emrini verdiği polis şiddeti en güçlü biçimde kınıyoruz. Kendisini, sadece bir parti siyasi lideri olarak değil, bir devlet adamı olarak hareket etmeye çağırıyoruz" sözleri ile noktaladı.