Tac Mahal Otel'de durum kontrol altına alındı

Mumbai'de rehine krizinin Tac Mahal Otel'de sona erdiği ancak diğer otel Trident-Oberoi'de hala rehinelerin olduğu belirtildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

YENİ DELHİ - Hindistan'ın Mumbai kentinde eylemcilerin bazı kişileri rehine aldığı iki otelden biri olan Tac Mahal Otel'de durum kontrol altına alındı. Saldırılarda yaralananların sayısı 287'den 314'e yükselirken ölen militanların sayısı da 8'e yükseldi.

Maharashtra eyaleti emniyet müdürü A.N. Roy, eyaletin başkenti Mumbai'de rehine krizinin sona erdiğini, ancak diğer otel Trident-Oberoi'de hala rehinelerin olduğunu söyledi. Roy, NDTV haber kanalına yaptığı açıklamada, Tac Mahal Otel'de rehin tutulanların tamamının kurtarıldığını, odalarda otel müşterileri olduğunu, ancak sayılarını bilmediklerini ifade etti. Trident-Oberoi Otel'de ise hala bazı rehineler olduğunun anlaşıldığını bildiren Roy, masum insanların hayatını kaybetmemesini sağlamak için çok hassas operasyon düzenlendiğini vurguladı.

Yaralı sayısı 314'e yükseldi

Öteyandan saldırılarda yaralananların sayısı 287'den 314'e yükselirken ölen militanların sayısı da 8'e yükseldi.

Tac Mahal Oteli'nden öğleden sonra 3 ceset ve rehineler çıkarılırken, Maharaştra eyaleti emniyet müdürü A.N. Roy'un açıklamasına göre, militanlara karşı düzenlenen operasyonun sürdüğü Trident-Oberoi Oteli'nde hala rehinelerin bulunduğu, adı duyulmamış Deccan Mücahidin örgütünün üstlendiği saldırılarda ölenlerden 6'sının yabancı, bunlardan birinin Japon, birinin Avustralyalı, birinin İngiliz ve birinin İtalyan olduğu, 26 Güney Koreli'nin ise saldırılardan yara almadan kurtulduğu ifade ediliyor.

Bu arada rehineler arasında Amerikalılar, İngilizler, İtalyanlar, İsveçliler, Kanadalılar, Yemenliler, Yeni Zelandalılar ve bir Singapurlu bulunurken, askerlerin kuşattığı sırada her iki otelde 40 kadar rehinenin olduğu sanılıyor.

Pazarlık yapılmıyor

Militanlar, ceza evindeki Müslümanların serbest bırakılmasını isterken, Trident-Oberoi Oteli'nde 10-12 militanın bulunduğu ve bu kişilerle pazarlık yapılmadığı bildiriliyor.

Bir televizyon kanalı ve polisin açıklamasına göre, açıkça İngiliz ve Amerikan vatandaşlarını hedef aldıkları görülen ve bir Yahudi yardım kuruluşunu da basan saldırganların burada rehin aldığı 3 kişi arasındaki İsrailli haham Gavriel Noach Holtzberg'in 2 yaşındaki oğlu Moşe Holtzberg'in yara almadan kurtarıldığı belirtiliyor.

Görgü tanıkları, siyah tişört ve kot pantolon giyen 20'li yaşlarındaki saldırganların, Hindu veya Urdu dili konuştuklarını söylerken, polisin saldırganlardan 8'ini öldürdüğü, 9 şüpheliyi de tutukladığı biliniyor. Saldırılarda, biri terörle mücadele birimi şefi olmak üzere ölen polis sayısı da 14.

Tac Mahal Oteli çevresinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen kentte bugün okullar kapalı, ancak tren seferleri her zamanki gibi yapılıyor.