Tac Mahal'de çatışmalar devam ediyor

Mumbai'deki Oberoi Oteli'nde mahsur kalan 46 kişi daha kurtarılırken, saldırılarda ölü sayısı 143'e yükseldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

YENİ DELHİ - Teröristlerce saldırıya uğrayan Hindistan'ın Mumbai kentindeki Tac Mahal otelinde çatışmalar halen devam ediyor.

Korgeneral N. Thamburac konuya ilişkin basına yaptığı açıklamada, Tac Mahal otelinde halen en az bir teröristin bulunduğunu ve otele baskın düzenleyen Hintli komandolarla çatıştığını açıkladı.

Komandolarla çatışan teröristin elinde 1-2 rehinenin bulunabileceğine işaret eden Thamburac, oteldeki müşteriler ve personelin hemen hemen tamamının tahliye edildiğini söyledi. Thamburac, Mumbai kentindeki teröristlerle mücadele operasyonlarının birkaç saat içinde tamamlanacağını sözlerine ekledi.

Oberoi Oteli'nde mahsur kalan 46 kişi kurtarıldı

Bu arada polis yetkilisi, otele operasyon düzenlendiğini ve 39 kişinin otelden çıkarıldığını, bu kişilerden bazılarının yabancı uyruklu olduğu ve operasyonun sürdüğünü söyledi.

Sonrasında, Oberoi otelinde teröristlere yönelik arama operasyonları devam ederken Hintli komandolar otelden 7 yabancı rehineyi daha çıkardı.

Ölü sayısı 143 oldu

Kanlı terör saldırılarında ölü sayısının 143'e çıktı.

Mumbai Emniyet Müdürü Hasan Gafur, kesin ölü sayısının belirlenmesinin zaman alacağını, bununla birlikte 130 kişinin öldüğünü açıklamasının ardından Hindistan'ın Mumbai kentinde militanların saldırdığı Tac Mahal oteline giren komandoların bir odada 12-15 ceset daha bulduğu bildirildi.

Komando birliğinin komutanı yaptığı basın toplantısında, "12-15 ceset bulduk" dedi, ancak ayrıntı vermedi.

Komandoların, militanlara ait olduğunu tahmin ettikleri kimlik kartlarıyla mühimmat ve para da buldukları belirtildi.

BM saldırıyı kınadı

BM Güvenlik Konseyi, Mumbai'deki terör saldırılarını "şiddetle" kınadı ve ölenlerin aileleriyle Hindistan hükümetine başsağlığı diledi.

Konsey bugün Mumbai'deki terör saldırılarıyla ilgili bir açıklama yaptı ve saldırıları düzenleyen, planlayan ve finanse edenlerin adalete teslim edilmeleri gerektiğini, bu kapsamda tüm BM ülkelerinin Hintli yetkililerle aktif şekilde işbirliği yapması gerektiğini belirtti.

Uluslararası barış ve güvenliği tehdit eden terör eylemleriyle mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayan Konsey, devletlerin de bu mücadelede uluslararası insan haklarına ve hukuk kurallarına saygı göstermeleri gerektiğini belirtti.

Konsey, açıklamasında, BM Şartı çerçevesinde terörizmin tüm çeşitleriyle mücadele etme yönündeki kendi kararlılığını yineledi.