Tahliyeler tekrar durdu

Suriye ordusunun eline geçen Halep'te tahliyeler tekrar durdu. Rejim güçleri muhaliflerin anlaşmayı ihlal ettiğini, muhalifler ise kendilerine saldırıldığını iddia ediyor. Reuters, tahliye yerinden patlama sesleri geldiğini duyurdu...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Halep'te tahliye operasyonu askıya alındı. Otobüslerin kalktığı bölgede patlama ve silah sesleri duyuldu. Öte yandan rejim yanlısı halk, tahliye yolunu kapatarak protesto ediyor. 

Suriye devlet televizyonu, isyancıların kendileriyle beraber mahkum veya esir alarak hükümet ile yapılan anlaşmayı ihlal ettiklerini söyledi. Televizyon, 'muhalifler anlaşmayı ihlal ediyor' açıklamasını yaptı. Rejim, muhaliflerin Şii milislerin tahliye konvoyuna ateş açtığını iddia ediyor.

Doğu Halep'te bulunanların tahliyeleri bugün askıya alınırken, bir Reuters görgü tanığı tahliye otobüslerinin ayrıldığı noktadan en az dört patlama sesi duyulduğunu söyledi.

Suriye'de tahliyelerin gözetiminden sorumlu bir yetkili, Reuters'a yaptığı açıklamada tahliyelerin "engellemeler" nedeniyle durduğunu söyledi.

Bir muhalif yetkili ve muhalif TV kanalı Orient TV, Şii milislerin Halep'ten ayrılan otobüslere ateş açtığını iddia etti.

3 konvoy daha İdlib'e ulaştı3 konvoy daha İdlib'e ulaştı

Protestocular yolu kapattı

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın müttefiki Hizbullah'ın askeri medya biriminde yer alan habere göre ise protestocular, Halep'te sivillerin ve savaşçıların tahliye edildiği bir yolu kapatarak İdlib'deki iki Şii köyünde bulunan insanların tahliye edilmesini talep etti.

Suriyeli muhalifler ve Birleşmiş Milletler yetkilileri, İran'ın isyancılar tarafından kuşatılan Foua ve Kefraya köylerinin ateşkes anlaşmasına dahil edilmesini istediğini daha önce ifade etmişlerdi.

Bir Reuters görgü tanığı protestoları doğruladı.

AA: Rejim yanlısı terörist gruplar ateş açtı

Anadolu Ajansı'nın geçtiği bilgilere göre ise, rejim yanlısı terörist gruplar, Halep'teki tahliye konvoyuna ateş açtı ve 800 kişiyi rehin aldı. Yol üzerinde toplanan rejim yanlısı bir kalabalık da araçların geçişine engel oluyor.

'Suriyeliler için 10 bin çadır hazırlanıyor''Suriyeliler için 10 bin çadır hazırlanıyor'

 

'Erdoğan'la barışın devamını önereceğiz''Erdoğan'la barışın devamını önereceğiz'

 

Dışişleri Bakanı Halep'te son durumu değerlendirdiDışişleri Bakanı Halep'te son durumu değerlendirdi