Talat ve Hristofyas görüşmesi sona erdi

İki lider, 11 ve 14 Kasımda yeniden bir araya gelecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

LEFKOŞA - KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın, Kıbrıs sorununa kapsamlı çözümü hedefleyen müzakereler çerçevesinde yaptığı görüşme sona erdi.

Lefkoşa ara bölgede 3 saat süren görüşmenin ardından liderler, açıklama yapmadan bölgeden ayrıldı. Görüşmeye ilişkin kısa bir açıklama yapan BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi Taye-Brook Zerihoun, liderlerin önce baş başa görüştüğünü, daha sonra heyetler arası görüşmeye geçildiğini söyledi.

Liderlerin bugün federal yönetim ve yasama konusunu görüştüklerini, temsilcilerini federal yönetimi ele alarak daha da derinleştirmeleri konusunda yetkilendirdiklerini ifade eden Zerihoun, Talat ve Hristofyas'ın 11 ve 14 Kasımda yeniden bir araya geleceğini belirtti.

BM yetkilisi, basına 11 Kasımdaki görüşmeden görüntü verileceğini açıkladı. Soruları da yanıtlayan Zerihoun, Rum polisinin liderler gelmeden görüşme bölgesinde arama yapmasıyla ilgili soru üzerine, bu konuda bilgisi olmadığını, bunun rutin bir çalışma olduğunu söyledi. Zerihoun, liderlerin bugüne kadar yaptığı görüşmelerde yakınlaştıkları ya da yakınlaşmadıkları konulara ilişkin soru üzerine, ayrıntı veremeyeceğini, sürecin ilerlediğini belirtti. BM yetkilisi, başka bir soru üzerine, BM'nin süreci hızlandırma yönünde şu an bir girişimde bulunması için zamanın erken olduğunu, buna ileride BM Genel Sekreterinin karar vereceğini söyledi.