Tam "yakılacaktı" ki...

Hindistan'da öldüğü sanılarak yakılmak üzere olan yaşlı adam son anda ölüm uykusundan uyandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hindistan'da akıllara durgunluk veren bir olaya yaşandı. 72 yaşındaki yaşlı adamın öldüğünü sanan ailesi cenaze töreni başlattı. Hint geleneklerine göre, yaşlı adamın yakılarak küllerinin savrulması gerekiyordu. Ancak aile fertleri yakma töreni başlamadan hemen önce 72 yaşındaki Deepak Singh ölüm uykusundan bir anda uyanıverdi. 

İngiliz Daily Mail'in sitesinde yer  habere göre, Hindistan'ın kuzeybatısındaki Rajasthan eyaletinde 72 yaşındaki Deepak Sing'ın başından ilginç bir olay geçti. 

Köy doktoru bile "öldü" dedi 

Yaşlı adam ineklerini beslerken yere yığıldı. Torunu yardımına koştu. Ancak Deepak Sing'in nabzı atmıyordu. Kontrol  için doktora haber verildi. Köy doktoru, yaşlı adamın öldüğünü belirtti. Doktorun kontrolü sonrası aile cenaze töreni başlattı. Hint geleneklerine göre, 72 yaşındaki Deepak Sing yakılarak, külleri savrulacaktı. Ailenin üyeleri bir yandan da, yaşlı adam için ağıt yakıyordu. 

Ağıtlar başlayınca uyandı

"Yakma" töreni için önce ateş yakıldı. Ardından acılı aile üyeleri yaşlı adam için ağıt yakmaya başladı. Bu arada meydana gelen gürültü nedeniyle yaşlı adam aniden uyanıverdi. Deepak Sing'in ölümden uyanma anlarını torunu şöyle anlattı: "Biz ağıtlar yakarken, dedemin kıpırdadağını fark ettim. Gözlerini açtı ve etrafta bakıyordu"

hindistanic.jpg

72 yaşındaki Deepak Sing yakılıp külleri savrulacaktı

Bu konularda ilginizi çekebilir