"TANAP, Güney Gaz Koridoru için dönüm noktası oldu"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, TANAP anlaşmasının Güney Gaz Koridoru için dönüm noktasını olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakü'de düzenlenen Güney Gaz Koridoru Danışma Kurulu 3. Bakanlar Toplantısı'nda konuşma yaptı.

Aliyev, TANAP'ta işlerin yüzde 65'inin, Güney Kafkasya Boru Hattı'nda yüzde 80'inin, TAP'ta yaklaşık yüzde 35'inin, Şahdeniz yatağında ise yüzde 90'ının tamamlandığını bildirdi.

Gürcistan ve Türkiye ile uzun yıllardır çok iyi iş birliği geliştirdiklerini ifade eden Aliyev, "2011'de Erdoğan ile birlikte TANAP'a imza attık. İstanbul'daki imza töreni dönüm noktası oldu. Daha sonra diğer anlaşmalar imzalandı. TANAP anlaşması olmasaydı bu proje olmazdı." dedi.

TANAP'ta tasarruf yapılarak harcamaların azaltıldığını bildiren Aliyev, Dünya Bankası, Asya Kalkınma Bankası gibi finansal kurumların da projeye destek verdiğini söyledi.

Aliyev, "Hiçbir engel bizi Güney Gaz Koridoru'nu gerçekleştirmekten vazgeçiremez. Yapay gecikmelerden kaçınmalıyız. Projelerimizdeki ekolojik standart en yüksek standartlardır. Sonucun iyi olacağından eminim. Neden vakit kaybedelim ki vakit para demektir." ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir