Target PIN'lerin çalındığını kabul etti

Amerikan alışveriş zinciri Target, 40 milyon müşterisine ait çalınan banka bilgileri arasında PIN kodlarının da olduğunu kabul etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - ABD'nin en büyük alışveriş mağazalarından Target, hırsızlar tarafından ele geçirilen 40 milyon müşterisine ait banka bilgileri arasında PIN kodlarının da olduğunu açıkladı. 

Ülkenin en yoğun alışveriş sezonu olan 27 Kasım ile 15 Aralık tarihleri arasında meydana gelen '40 milyonluk hackleme' olayı Target yetkilisinin son açıklamasıyla farklı bir boyuta ulaştı. 

Target, daha önce yaptığı açıklamada, mağazalarından alışveriş yapan 40 milyon kişiye ait banka ve kredi kartlarının; numara, isim, son kullanma tarihi, güvenlik kodu ve manyetik şerit bilgilerinin çalındığını kabul etmişti. Mağazanın sözcüsü Molly Snyder, bugün yaptığı açıklamada, çalınan bilgiler arasında kartların PIN kodlarının da bulunduğunu söylemesi mağaza müşterileri ve bankalar arasında paniğe neden oldu. PIN kodlarının, Üçlü Veri Şifreleme Algoritması olarak bilinen bir sistemle korunduğunu belirten Snyder, müşterileri rahatlatmak amacıyla "PIN kodlarının güvende olduğundan eminiz" dedi. 

ABD'de birçok bankamatik kartı dolandırıcılığı durumunda yasalarla korunan tüketiciler, PIN ile yapılan nakit çekme ve alışverişlerde güvence dışı kalabiliyor. Uzmanlar da Target müşterilerine bankalarından yedek bir kart talep etmelerini ve PIN kodlarını değiştirmelerini tavsiyesinde bulundu. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir