Tecavüzden adam kaçırmaya 329 suçla itham ediliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CLEVELAND - ABD'nin Cleveland şehrinde üç kadını kaçırmak ve tecavüz etmekten tutuklanan Ariel Castro'nun, 329 suçlamayla itham edildiği bildirildi.

 Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, 52 yaşındaki Castro'nun, adam kaçırma suçu kapsamında 177, tecavüzle ilgili 139, cinsel zorlama nedeniyle 7, saldırılara ilişkin 3 ve suç araçlarına sahip olmak üzere toplam 329 suçlamayla karşı karşıya olduğu kaydedildi.

Zanlı hakkında ayrıca, kadınlardan birinin hamileliğinin sonlandırılmasına neden olduğu gerekçesiyle 2 ağırlaştırılmış cinayet suçlaması bulunuyor.

Zanlı Castro'nun avukatı, iddianamedeki herhangi bir suçlamayı kabul etmeyeceklerini belirtti.

ABD'nin Ohio eyaletinin Cleveland şehrinde, nisan ayında bir kadının evin penceresini kırarak yardım istemesi sonucu, aynı evde 10 yıl önce kaçırıldığı tespit edilen Amanda Berry (27), Gina DeJesus (23) ve Michelle Knight (32) isimli kadınlar ve bir kız çocuğu bulunmuştu.

Kadınları alıkoymak ve tecavüz etmek suçundan tutuklanan üç kardeşten ikisi serbest kalmış, suçu tespit edilen küçük kardeş Ariel Castro için 6 Mayıs'ta tutuklandığı mahkeme tarafından 8 milyon dolarlık kefalet ücreti belirlenmişti.