”Terörün sonlandırılması için cesur ve kararlı olunması gerekir”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, sınır bölgesine gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin bilgi verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terörün sonlandırılması için cesur ve kararlı olunması gerektiğini belirterek, "Çözümün, terörün sonlandırılmasına kilitlenmesi gerekiyor" dedi. 
Kılıçdaroğlu, Trabzon'a hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. 
Sınır bölgesine gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin bilgi veren Kılıçdaroğlu, Siirt'e gideceğini Etimesgut Askeri Havaalanı'na geldiği zaman öğrendiğini, ziyaret kapsamında Çukurca'da sınırlarla ilgili bir brifing verildiğini anlattı. 
Kılıçdaroğlu, ziyarette Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un kendisine eşlik ettiğini, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ile de siperlerde karşılaştıklarını söyledi. 
Bir gazetecinin "Kara harekatı ile ilgili bir izlenim edindiniz mi?" sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Ben böyle bir izlenim edinmedim, ama öyle bir harekat siyasi iradenin kararına bağlıdır. Parlamento o yetkiyi vermiş zaten" dedi. 
Başka bir soruyu yanıtlarken, bugüne kadar terörün sonlandırılmasının hep askere havale edildiğini, oysa bu kadar köklü ve ciddi bir sorunun tamamen askere havale edilmesinin yanlışlığının öğrenilmesi gerektiğini bildiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: 
"Siyasetin, çözüm üretmesi gerekiyor. Çözümün zor olduğunu biliyoruz, ama kamuoyu desteğini alarak çözümün, terörün sonlandırılmasına kilitlenmesi gerekiyor. Terörün sonlandırılması, iç politika malzemesi yapılmamalıdır. Bunun bir partinin başarısı ya da başarısızlığı olarak görülmemesi gerekir. Terörün sonlanması için cesur ve kararlı olmak gerekir." 
Ziyareti sırasında bir sınır karakolunda askerlerle yediği öğle yemeğini de anlatan Kılıçdaroğlu, burada Türkiye'nin çeşitli illerinden erlerle sohbet etme imkanı bulduğunu ve hemşehrisi olan bir askerle de karşılaştığını ifade etti.
Bölgedeki vatandaşların, bulundukları zor koşulları kendisine anlattıklarını belirten Kılıçdaroğlu, onların anlattıklarını, taleplerini salı günü gerçekleştirecekleri grup toplantısında gündeme getireceklerini söyledi. 
Kılıçdaroğlu, "Siperlerde çömelme tartışması gündeme geldi mi?" sorusuna "Hayır" yanıtını verdi. 
Bu konularda ilginizi çekebilir