Toptan Rusya'da Türk işadamları ile görüştü

TBMM Başkanı, şirketlerinin çalışmalarını anlatan iş adamlarının sıkıntılarını anlatmadığını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

MOSKOVA - TBMM Başkanı Köksal Toptan, resmi ziyaret için bulunduğu Rusya'nın başkenti Moskova'da Türk iş adamlarıyla bir araya geldi.

Toptan, Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliğinde düzenlenen toplantıda, Efes Rusya Genel Müdürü Tuğrul Sağırbaş, Coral Travel Genel Müdürü Coşkun Yurt, Moskova Ziraat Bankası Müdürü Nedim Kaşkal ve Soyak İnşaat şirketi temsilcisinden sektörleriyle ilgili bilgi aldı.

TBMM Başkanı, şirketlerinin çalışmalarını anlatan iş adamlarının sıkıntılarını anlatmadığını, ancak bu sıkıntıları kendilerinin iyi bildiklerini belirterek, bugünkü temasları sırasında Rus muhataplarına bunu detaylı bir şekilde ilettiklerini söyledi.

Türk iş adamlarının özellikle gümrüklerde ve ulaştırma alanında uzun süreden beri ciddi sıkıntı içinde olduklarını ve görüşmede bunu dile getirdiklerini kaydeden Toptan, birtakım bürokratik sorunların karşılıklı çalışma sonucu aşılacağını, nitekim Rus karşıtlarında da bu konuda ortak irade ortaya koyma isteğini gördüklerini ifade etti.

Toptan, mecliste değişik siyasi parti temsilcilerinin de toplantıda hazır olduğunu belirterek, bunun da hem iktidarın hem muhalefetin yurt dışında iş yapan Türk iş adamlarına yönelik desteği gösterdiğini vurguladı.

Toplantıda, Türkiye-Rusya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, CHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Kemal Anadol, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Sabahattin Çakmakoğlu ile AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zülfikal İzol da yaptıkları konuşmada, iş adamlarının yanında olduklarını söylediler.