Toyota, Lexus'un satışını durdurdu

Toyota, bir Amerikan dergisinin Lexus GX 460'ın güveninirliğini eleştirmesi üzerine, ABD ve Kanada'daki satışlarını durdurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK- Japon otomobil üreticisi Toyota, Consumer Reports adlı bir Amerikan dergisinin güvenilirliğini eleştirdiği lüks markası Lexus'un bir modelinin satışını ABD ve Kanada'da durdurdu.

Toyota ABD'den yapılan açıklamada, "Lexus GX 460 modeliyle ilgili durumu çok ciddiye alıyoruz ve Consumer Reports dergisinde tanımlanan sorunu belirlemek ve düzeltmeye kararlıyız" denilerek, bayilerden GX 460'ın 2010 modelinin satışının durdurulmasının istendiği kaydedildi.

Toyota'nın Kanada temsilciliği de aynı önlemi aldıklarını açıkladı.

Consumer Reports dergisinde dün çıkan bir makaleye göre, Lexus'un bu modeli, deneme pistinde hız limitlerine yaklaştığında, aracın arka tarafı elektronik düzeltme sistemi (ESP) devreye girinceye kadar tehlikeli biçimde kayıyor ve savruluyor. Dergi, tüketicilere bu aracı satın almamaları çağrısı yaptı.

Bu sorundan ötürü henüz herhangi bir kaza olup olmadığı ise bilinmiyor.

Toyota gaz pedalı ve fren sorunlarından ötürü güzden bu yana tüm dünyada yaklaşık 9 milyon aracı tamire çağırmış ve milyarlarca dolar zarara uğramıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir