Trablus kana bulandı

Lübnan'ın kuzeyindeki Trablus kentinde meydana gelen patlamalarda 32 kişinin öldüğü, 352 kişinin yaralandığı bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BEYRUT - Lübnan'ın kuzeyindeki Trablus kentinde meydana gelen patlamalarda 32 kişinin öldüğü, 352 kişinin yaralandığı bildirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Trablus'taki iki camide cuma namazının ardından cemaatin çıkışı sırasında bomba yüklü araçlarla düzenlenen saldırılarda ölü sayısı 32'ye yükseldi. Patlamada çok sayıda ceset parçalandığı için ölenlerin kimliğinin tespitinde güçlük çekildiği belirtildi.

Güvenlik kaynakları, Selam Camisi'nde düzenlenen saldırıda 70 kilo, Takva Camisi'nde düzenlenen saldırıda ise 60 kilo patlayıcı kullanıldığını kaydetti. Patlayıcıların uzaktan kumandayla gerçekleştirildiği ifade edildi.

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti:

"Bu suçu işleyenler, Trablus'u hedef alarak, fitne ortamı oluşturmayı ve Trablus sakinlerinin tepki vermesini amaçlıyor. Trablus ve Trabluslular bir kere daha, komplodan güçlü olduklarını kanıtlayacak ve fitnenin güçlerinin, Allah'a imanlarını ve vatan sevgilerini zayıflatmasına izin vermeyecek. Ne kadar derin olursa olsun yaralarını saracaklar. Trablus'taki kardeşlerimizi destekliyor ve başta zor zamanlar olmak üzere her zaman yanlarında olacağımıza söz veriyoruz."

Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri de yaptığı yazılı açıklamada, "Trablus ve Beyrut'un güneyinde meydana gelen patlamaların arkasında aynı güç var" ifadelsini kullandı.

Şii nüfusun yoğun olarak yaşadığı ve Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen Beyrut'un güney banliyölerinden Ruveys bölgesinde geçen hafta meydana gelen patlamada 24 kişinin öldüğü,  en az 300 kişinin yaralandığı duyurulmuştu.

Bu arada Hizbullah tarafından yapılan yazılı açıklamada "Lübnan'ı kargaşa ve yıkım ortamına sürükleme projesinin tamamlanması için yapılan terör saldırısını kınıyoruz" denildi.

Hizbullah, patlamaları, "Ülkeyi kargaşa ve yıkıma sürükleme projesinin tamamlanması için atılmış adım"  olarak nitelendirdi.