Trump: Apple kahrolası ürünlerini ABD'de üretmeli

Müslümanlara karşı çıkışlarıyla büyük tepki çeken Cumhuriyetçi Parti aday adayı Trump, "Apple kahrolası ürünlerini ABD'de üretmeli" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

dunya.com

Kasım ayında yapılacak ABD Başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi Parti aday adayı olan Donald Trump başkan seçilirse Apple'ın ürünlerini ABD'de dışında üretmesine izin vermeyeceğini söyledi. 

Müslümanlara karşı çıkışlarıyla büyük tepki çeken  milyader işadamı ve Cumhuriyetçi Parti aday adayı olan Trump, bu kez hedef olarak Apple'ı seçti. 

'Lanet olası bilgisayarlarını ABD'de ürettireceğiz'

Dünyanın en değerli şirketi olan Apple'ı uyaran Trump, “Apple’ın lanet olası bilgisayarlarını ve diğer ürünlerini başka ülkeler yerine bu ülkede (ABD) yapmasını sağlayacağız” açıklamasında bulundu.

Donal Trump 45 dakikalık Martin Luther King Günü dolayısıyla yaptığı konuşmada ise, " Serbest ticaret iyi. Ancak üretimi ABD'ye geri getirmeliyiz. Yoksa elimizde ülke kalmayacak" dedi. 

trump-004.jpg

Cumhuriyetçi Parti aday adayı olan Donald Trump 

Sadece MAcPro ABD'de üretiliyor

Apple sadece MacPro bilgisayarlarını ABD'de üretiyor. iPhone dahil geri kalan birçok Apple ürününün büyük bölümü Çin'de imal ediliyor. 

Tim Cook: ABD vergi sistemi berbat

Apple CEO'su Tim Cook  geçtiğimiz günlerde  CBS televizyon kanalında katıldığı bir programda ABD vergi sistemini "Berbat" olarak tanımlamıştı. 

Sivri dilli Trump seçim kampanyası çerçevesinde  Meksikalı göçmenler, camiler, Müslümanlar, sığınmacılar ve farklı etnik gruplar hakkında yaptığı yorum ve konuşmalarla dünya genelinde büyük tepki çekmişti.