Trump, Aramco için Kralı aradı

ABD Başkanı Trump, Suudi Arabistan Kralı Selman ile telefonda görüştü. Trump, Kral'dan "şiddetle" Aramco'yu ABD borsasına dahil etmesini istedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'le telefonla görüşerek dünyanın en büyük petrol şirketi Saudi Aramco'nun ABD borsasına dahil edilmesi yönündeki talebini iletti.

Trump, bugün Twitter'da bir mesaj paylaşarak, "Suudi Arabistan'ın Aramco'nun ilk halka arzını New York borsasında yapması bizi çok memnun eder. Bu ABD için önemli" demişti.

Trump ve Kral Selman'ın telefon görüşmesinde, Suudi Arabistan'ın ABD'den satın aldığı silahların da gündeme geldiğine vurgu yapılan Beyaz Saray açıklamasında, şunlar kaydedildi: "Başkan Trump, Krala 15 milyar dolar değerindeki THAAD füze savunma sistemi ve milyarlarca dolarlık yatırımlar da dahil olmak üzere silah alımlarından dolayı teşekkürlerini iletti. Başkan, Krala, Amerikalılara iş imkanı sağlayacak Arabistan'ın güvenliğiyle ilgili silah alımlarını destekleyeceğinin teminatını verdi. Başkan ayrıca Kraldan şiddetle Aramco'yu ABD borsasına dahil etmesini istedi"

ABD, Aramco'nun halka arzına talipABD, Aramco'nun halka arzına talip