Trump: Erdoğan, DEAŞ'tan ne kaldıysa bitirmek istiyor

Irak'ta sürpriz şekilde ABD askerlerini ziyaret eden Trump, 3.5 saatlik programın ardından Irak başbakanı ile görüşmeden ülkeden ayrıldı. Trump burada, "DEAŞ'ı ortadan kaldırmak isteyen Erdoğan'la çok iyi konuşmalar gerçekleştirdim. Erdoğan DEAŞ'tan ne geriye kaldıysa bitirmek istiyor" diye konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Başkanı Donald Trump, sürpriz bir ziyaretle Irak'ın batısındaki Enbar Vilayeti'nde yer alan Aynü'l Esed Askeri Üssü'nü ziyaret etti. Trump, "Buraya gelip askerlerimizi ziyaret etmek ve saygılarımı iletmek istedim" dedi.

Trump, üsteki ABD askerleriyle görüşmesi sırasında yaptığı açıklamada, "Irak'tan çekilmeye yönelik hiçbir planımız yok. Eğer Suriye'de bir şeyler yapmak istersek Irak'ı üs olarak kullanırız" diye konuştu.

Trump, kendisinden Suriye'den çekilmek için ek süre istendiğini fakat bunu kabul etmediğini belirterek, "DEAŞ'ı ortadan kaldırmak isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'la çok iyi konuşmalar gerçekleştirdim. O ve diğerleri bunu yapacak. Çünkü biz onların bölgesindeyiz. Fakat yükü ve maliyeti bunların taşıması gerekir, fakat yapmıyorlar. ABD dünyaya polislik yapmaya devam edemez" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında, "Suriye'de Erdoğan DEAŞ'tan ne geriye kaldıysa bitirmek istiyor" diyen Trump, "Suudi Arabistan da geldi ve bunun ekonomik olarak bedelini ödeyeceklerini söyledi" açıklamasını yaptı.

Irak Başbakanı ile "telefonda" görüştü

Öte yandan Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi'nin ülkesini sürpriz şekilde ziyaret eden ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştüğü bildirildi.

Irak Başbakanlık basın ofisinden yapılan açıklamada, ülke hükümetinin Trump'ın ziyareti hakkında önceden bilgilendirildiği ve ilk planda Trump'ın Bağdat'ta resmi törenle karşılanması ve Başbakan Abdulmehdi ile görüşmesinin yer aldığı, ancak görüşmenin düzenlenmesiyle ilgili görüş ayrılıkları nedeniyle bunun gerçekleşmediği belirtildi.

Associated Press'in haberine göre Trump, 3 buçuk saat süren ziyaretin ardından Irak'tan ayrıldı.