Trump ve Putin, resmi görüşme yapmayacak

Beyaz Saray sözcüsü, ABD Başkanı Trump'ın APEC Zirvesi kapsamında Rus lider Putin'le resmi görüşme yapmayacağını, ancak gayrıresmi bir görüşmenin olası olduğunu belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Asya turunu Vietnam'da sürdüren ABD Başkanı Donald Trump'ın, Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesinin konuklarından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le resmi bir görüşme yapmayacağı açıklandı.

CNN'in haberine göre, Beyaz Saray sözcüsü Sarah Sanders, Trump ve Putin'in programlarının uygun olmaması nedeniyle resmi bir görüşme yapmayacağını ancak gayrıresmi olarak bir araya gelebileceklerini bildirdi.

Sanders, iki liderin aynı zirvede yer alacağını hatırlatarak "Bu nedenle birbirlerini gördüklerinde selamlaşmaları olası. Ancak program dahilinde şu anda böyle bir görüşme yok" dedi.

Rus lider Putin'in sözcüsü Dimitri Pesov ise, iki liderin zirve kapsamında ayak üstü bir görüşme gerçekleştireceğini ifade etti.

ABD'de, Rusya'nın geçen yılki ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiği ve Trump'ın seçilmesine detsek verdiği iddialarıyla ilgili soruşturma sürüyor.

Rusya Devlet Başkanı Putin ise, dün yaptığı açıklamada, ABD'nin bu iddialara misilleme olarak Rusya'da gelecek yıl yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde sorun çıkarmaya çalıştığını söylemişti.

Putin: ABD, Rusya'daki başkanlık seçimiyle ilgili sorun çıkarmak istiyorPutin: ABD, Rusya'daki başkanlık seçimiyle ilgili sorun çıkarmak istiyor