Trump ve Trudeau görüştü

Trump ve Trudeau Beyaz Saray'da bir araya geldi. Görüşme sonrası ABD'nin göçmen politikasına ilişkin düşünceleri sorulan Trudeau, "Kanada halkının benden isteyeceği en son şey, başka bir ülkeye gidip onlara ülkeyi nasıl yöneteceğini anlatmam olur" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Başkanı Donald Trump ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Beyaz Saray'da yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

DEAŞ'e karşı mücadelede verdikleri destek için Kanada'ya minnettar olduğunu ifade eden Trump, 7 Müslüman ülkenin vatandaşlarının ABD'ye alınmamasına ilişkin, "Durum hiç iç açıcı değil. Özellikle istihbarat birimleri ile yapılan görüşmeler bunu gözler önüne serdi. Yalnızca dünyada değil, burada da durum kötü. Ortadoğu'nun her yerinde sorun var. Yerkürenin her köşesinde sorun var, nereye bakarsanız bakın. Sınırları güçlendirip, bizim ülkemizi sevecek insanları içeri almalıyız. Kocaman, açık güzel bir kapı olsun istiyorum, ama yanlış insanları içeri alamam. Başka ülkelerde yaşanan sorunların kendi ülkemizde de yaşanmasını istemeyiz" dedi.

Kanada Başbakanı Trudeau da, göçmenlik ve güvenlik konularının birlikte işlediğine inandığını belirtti ve "Biz değerlerimize bağlı kalmayı sürdüreceğiz. Halklarının güvenliğini sağlamak her hükümetin sorumluluğudur. Bu bizim son derece odaklandığımız bir konu. Aynı zamanda, göçmen ve sığınmacılara karşı açıklık politikamızı da sürdürüyoruz, güvenlikten ödün vermeden" diye konuştu.

Trudeau, Trump'ın göçmenler ve sığınmacılar konusundaki yaklaşımını değerlendirmesi istenince "ABD'ye bu konuyu konuşmak üzere gelmedim. Kanada halkının benden isteyeceği en son şey, başka bir ülkeye gidip onlara ülkeyi nasıl yöneteceğini anlatmam olur" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir