'Trump'ın danışmanları görevden ayrılacak' iddiası

ABD Başkanı Trump, koltukta ilk yılını tamamlamadan yönetimdeki birçok önemli isimle yollarını ayırabilir. Dışişleri Bakanı Tillerson’ın yanı sıra Trump'ın damadı Kushner ve ekonomi danışmanı Gary Cohn'un da yönetimden ayrılacağı iddia edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD yönetiminde çok sayıda önemli ismin koltuğunu bırakmaya hazırlandığı iddiaları tartışma yarattı.

Başkan Donald Trump'ın Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ı görevden alarak yerine CIA Direktörü Mike Pompeo’yu getirmek istediği haberleri daha önce basına yansımıştı.

Reuters'ın Beyaz Saray'a yakın kaynaklara dayandırdığı haberde, Tillerson’ın yanı sıra Trump'ın damadı Jared Kushner ve ekonomi danışmanı Gary Cohn'un da yönetimden ayrılacağı iddia edildi.

İsmini açıklamayan kaynaklar, ekonomi danışmanı Cohn'un Trump ile arasının bu yıl başından bu yana kötü olduğunu ve Kongre'deki vergi reformu süreci tamamlandıktan sonra görevden ayrılmayı planladığını söyledi.

Damadı da bırakacak

Trump'ın danışmanı ve aynı zamanda damadı olan Jared Kushner'in de, başkanlık seçimlerine Rusya'nın müdahalesine ilişkin yürütülen soruşturmadaki rolü nedeniyle görevden ayrılabileceği belirtiliyor.

Dışişleri Bakanı Tillerson’ın, İran'la nükleer anlaşma ve Kuzey Kore ile yaşanan gerginlik gibi pek çok önemli konuda Başkan Trump’la anlaşmazlığa düştüğü haberleri, bir süredir basında tartışılıyor.

Trump ile danışmanları Gary Cohn (solda) ve Jared Kushner 

"Vergi reformu sonrası birçok kişi görevi bırakacak"

Reuters, bazı orta düzey yetkililerin de yönetimden ayrılmak istediğini ve bu durumun Trump yönetiminin geleceğiyle ilgili belirsizliği artırdığını yazdı.

Bir kaynak, "Vergi kesintileriyle ilgili süreç tamamlanınca, bazı kişilerin görevden ayrılmasını izleyeceğiz" dedi.

Yönetimdeki "yaprak dökümünün", henüz görevdeki ilk yılını doldurmayan Trump için büyük bir darbe olacağı söylenirken, Beyaz Saray iddiaları "Bunlar tümüyle spekülasyon" diyerek reddetti.