Tüm ittifak topraklarını korumalı

Gönül, ABD'nin füze savunma sistemiyle ilgili olarak, "Tüm ittifak toprakları, nüfusları ve güvenlik güçlerini, balistik füze tehditlerine karşı korumalı" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ABD'nin füze savunma sistemiyle ilgili olarak, ABD'nin Aşamalı/Uyarlanabilir Yaklaşımı'nın, NATO bağlamında geliştirilmesi gerektiğini belirterek, "İttifak güvenliğinin bölünmezliği ilkesi temelinde, bizim görüşümüz, olası bir füze savunma sisteminin hedefinin, tüm ittifak toprakları, nüfusları ve güvenlik güçlerinin, balistik füze tehditlerine karşı korunması şeklinde olması yönünde" dedi.

Amerikan-Türk Konseyi'nin (ATC) 29. Yıllık Konferansı kapsamında, Bakan Gönül'e "Seçkin Savunma Ödülü" verildi. Gönül, ödülünü ABD Savunma Bakanı Robert Gates'in elinden aldı.

Gönül, burada yaptığı konuşmada, kendisine takdim edilen ödülden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye ve ABD'nin, kökleri derinlere dayanan ortaklıkları bulunduğunu belirten Gönül, iki ülkenin demokrasi, insan hakları, serbest piyasa ekonomisi gibi aynı değerleri savunduğunu ve birçok uluslararası güvenlik girişiminde birlikte hareket ettiğini anlattı.

ABD Başkanı Barack Obama'nın dile getirdiği "model ortaklık" altındaki girişimlerin geliştirilmesini beklediklerini dile getiren Gönül, iki ülke arasındaki askeri ilişkilerin de Kore Savaşı'ndan bu yana "örnek alınacak düzeyde" olduğunu ifade etti.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir