Türk köyü Faymonville´de karnaval coşkusu

Belçika'nın Türk köyü olarak bilinen Faymonville'de, her yıl olduğu gibi karnaval coşkulu geçti. Belçika ve komşu ülkelerden Faymonville'e gelen yüzlerce Türk vatandaşı çok renkli gösterilere tanık oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BRÜKSEL - Faymonville Türkleri olarak bilinen Valon bölgesinin şirin bir köyünün sakinleri tarafından her yıl geleneksel olarak kutlanan karnaval bu yılda renkli görüntülere sahne oldu. Miniklerden yetişkinlere kadar herkes bu gösterilere katıldı. Danslar, oyunlar ve akrobatik hareketlerin yanı sıra çocuklara rengarenk şekerler de dağıtıldı. 

Bu yıl da karnavalı izlemek üzere Faymonville´de bulunan Brüksel Başkonsolos Ali Barış Ulusoy, AA'ya açıklamalarda bulundu. Ulusoy, "Faymoville tabiki biraz da Türk toplumu için önemli ve farklı bir konumu var çünkü tarih boyunca kendisini Türklükle özleştirmiş bir köy. Bu konuda bir rivayet muhtelif. Tam kesin ayrıntıları bilemiyoruz fakat Osmanlı dönemine kadar giden bir takım ayrıntılar var ama şu da bir gerçek ki bu köyün halkı ve kendisi yüzyıllar boyunca Türk kültürünü ve kimliğini özleşerek bayrağımızı ve simgelerimizi kendi kültürlerinin bir parçası haline getirmiş.'' 

Festivalde Türkiye'den gelen üniversite öğrencisi Zeynep Gümüşkazma, "Belçika'ya Erasmus sınavı sebebiyle geldim ve ilk defa hayatımda bir karnavala katılıyorum. Gayet güzel duygular içerisindeyim. En son Başbakanı karşılarken bayrak sallamıştım ve şimdi burada bayrak sallıyorum. Belçika'da bu kadar Türkü ilk defa bir arada görüyorum" dedi.  

Faymonville sakinleri Türk adını birçok farklı konuda kalıcı hale getirmişler. Türk bayrağını simgeleyen figürler, Türk bandosu, Turkania Futbol Klübü ve Birleşmiş Türk Gençlik Derneği, eski belediye binasında mevcut Türk unsuru işlenmiş bayrak, flama ve figürleri görmek mümkün.