Türkiye % 3,1 büyür

OECD, 2014 yılında Türkiye’nin ekenomideki büyüme hızının yüzde 4,6’ya çıkacağı tahmininde bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Paris - Merkezi Paris’te bulunan Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), Türkiye için 2013 yılında yüzde 3,1 ekonomik büyüme tahmininde bulundu.

OECD Genel Sekreteri Angel Gurria,  üye ülkelerle ilgili "ekonomik görünüm" raporlarını bugün Paris’te düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna açıkladı.OECD, 2014 yılında küresel ekonomik iyileşmeyle birlikte Türkiye ile ilgili ekenomik büyüme  tahminini yüzde 4,6’ya çıkardı.

Raporda, "cari açık ve enflasyon oranının kabul edilebilir seviyenin üzerinde olduğu" yorumu yapıldı.

Türkiye’de yetkililerin 2013 ve 2014 yılları için sıkı mali disiplin öngördüklerini hatırlatılan raporda, "bununla birlikte hükümetin, belirlenen hedefleri tutturmak amacıyla ekonomiyi canlardırmak için gerekli önlemleri alması ve bunu yapabilmek için zaman zaman otomatik düzenleyicilere imkan vermesi gerekir" ifadesi kullanıldı.

OECD raporunda, para politikalarının, ekonomik büyümeye, rekabete zarar vermeden ve kur oranlarını fazla zorlamadan enflasyonu düşürme ihtiyacında olduğu uyarısında bulunuldu.

"Deflasyonun buradan çıkacak masrafları sınırlayıcı olacağı" ifade edilen raporda, "verimliliği artırmanın, kalıcı ve güçlü büyüme için şart olduğu" vurgulandı.