Türkiye AB Katılım Konferansı bugün yapılacak

Türkiye-AB Katılım Konferansının Bakanlar düzeyindeki 7. toplantısı bugün Brüksel'de yapılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Türkiye-AB Katılım Konferansının Bakanlar düzeyindeki 7. toplantısının bugün Brüksel'de yapılacağı ve toplantıda Türkiye'yi Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın temsil edeceği açıklandı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin AB'ye katılım süreci çerçevesinde açılış kriteri karşılanmış olan "vergilendirme" faslının müzakerelere açılmasının öngörüldüğü, böylece müzakerelere açılan fasıl sayısının 11'e ulaşacağı bildirildi.

Toplantıda ayrıca, AB'ye katılım sürecinde Türkiye'nin katettiği aşama ile bundan sonra yapılması öngörülen çalışmaların da ele alınacağı belirtildi.

Açıklamada, "Türkiye, katılım sürecinde AB müktesebatına uyuma yönelik reform çalışmalarını, gerek üyelik yükümlülüklerini yerine getirmek, gerek halkın daha yüksek yaşam standartlarına ulaşması için kararlılıkla sürdürmektedir. Bu bağlamda AB'nin de taahhütlerine bağlı kalması ve teknik bir süreç olan katılım müzakerelerinde siyasi mülahazalardan uzak bir yaklaşım benimsemesi beklentimiz AB tarafına aktarılacaktır" ifadesine yer verildi.