Türkiye büyükelçisi görevden alındı

Kırgızistan geçici hükümeti Türkiye büyükelçisini görevden aldı. Bakiyev BM'den yardım istedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BİŞKEK- Kırgızistan'da yönetimi ele geçiren geçici hükümetin, Kırgızistan'ın Türkiye'deki Büyükelçisi Taşboo Cumagulov'u görevden aldığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, geçici hükümetin lideri Roza Otunbayeva, Kırgızistan'ın Türkiye büyükelçisinin yanısıra, ABD, Almanya, Rusya'daki büyükelçilerin görevlerine de son verilmesi kararını aldı.

Ayrıca, Devlet Başkanı Kurmanbek Bakiyev'in kardeşi Almanya Büyükelçisi Marat Bakiyev'in de görevinden alındığı kaydedildi.

Bakiyev BM'den yardım istedi

Kırgızistan'daki olayların ardından iktidarı muhalefete kaptıran Devlet Başkanı Kurmanbek Bakiyev, BM'den ülkeye barış gücü göndermesini talep ettiğini söyledi.

Geçen hafta çıkan olayların ardından başkent Bişkek'ten kaçmak durumunda kalan Bakiyev, ülkenin güneyindeki küçük bir şehirden gazetecilere yaptığı açıklamada, BM'den, 7 Nisanda meydana gelen olaylarla ilgili bağımsız bir komisyon kurmasını istediğini belirtti.

7 Nisandaki olaylarda, polis ve askerlerin başkentteki göstericiler üzerine ateş açması sonucu en az 81 kişi yaşamını yitirmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir