Türkiye, Olimpiyatlar'a 68 sporcuyla katılıyor

Amaç, Atina'da kazanılan 10 madalyanın üstüne çıkmak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Türkiye'nin Pekin'de gerçekleştirilecek 29. Yaz Olimpiyat Oyunlarına 12 dalda 68 sporcuyla katıldığını belirten Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, "Sporcularımız iyi bir hazırlık dönemi geçirdi. Altın madalya bekliyoruz" dedi.

Başesgioğlu, olimpiyat oyunları için Milli Olimpiyat Komitesi üyeleri ve bazı sporcularla birlikte şY'nin tarifeli uçağıyla Çin'e hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklamada bulundu.

29. Yaz Olimpiyatlarının açılış törenine katılmak üzere Pekin'e gittiklerini belirten Başesgioğlu, Türk sporcuların karşılaşmalarını da izleyeceğini bildirdi.

Başesgioğlu, bazı sporcuların Pekin'e daha önce gittiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Olimpiyatlara 12 dalda 68 sporcuyla katılıyoruz. Sporcularımız iyi bir hazırlık dönemi geçirdi. Altın madalya bekliyoruz. Organizasyona son yıllara göre, gerek branş gerek sayı itibariyle en fazla bu yıl katılıyoruz. İnşallah sporcularımız ülkemizi en iyi şekilde temsil edecekler. Ülkemize madalyalarla gelip milletimizi sevindireceklerdir."

Murat Başesgioğlu, Meclis'te çıkarılan bir yasayla bin sporcunun olimpiyatlara hazırlanması için yasal zemin hazırladıklarını ifade ederek, "Bu 4 yıl süre içerisinde olimpiyatlara hazırlanacağız. Daha sonra da en büyük hedefimiz 2020 olimpiyatlarının İstanbul'da yapılması olacak" diye konuştu.

Başesgioğlu, bir gazetecinin, "Kaç madalya bekliyorsunuz?" sorusuna da "Atina Olimpiyatlarında 10 madalya kazanmıştık. Amacımız burada bunun üstüne çıkmak" yanıtını verdi.