”Türkiye reformları kararlılıkla gerçekleştiriyor”

Toptan, Avusturya'daki Türk toplumuna verilen cumhuriyet bayramı resepsiyonuna katıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

VİYANA - Palais Pallavacini'de, Viyana Başkonsolosu Sedat Önal tarafından Avusturya'daki Türk toplumuna verilen cumhuriyet bayramı resepsiyonuna katılan TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türkiye'nin AB'ye tam üyelik konusunda reformları kararlılıkla gerçekleştirdiğini ve AB müktesebatıyla ilgili üzerine düşen her şeyi yerine getirmeye çalıştığını belirterek, "Avusturyalı dostlarımızdan, AB'ye tam üyelik konusunda Türkiye'yi anlamalarını ve yardımcı olmalarını bekliyoruz" dedi.

Toptan, cumhuriyet bayramı resepsiyonu nedeniyle Viyana'da yaşayan Türk vatandaşları ve Avusturyalı dostlarıyla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye Cumhuriyeti'nin 85 yıldır Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda kararlılıkla ilerlemesini sürdürdüğünü ifade eden Toptan, "Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık hedefi, Batı demokrasileri hedefidir. Bugünkü yapılanmasıyla AB'dir. Türkiye, AB'ye tam üyelik konusunda kararlılıkla reformları gerçekleştirmekte ve AB müktesebatıyla ilgili üzerine düşen her şeyi yerine getirmeye çalışmaktadır. Avusturyalı dostlarımızdan, AB'ye tam üyelik konusunda Türkiye'yi anlamalarını ve yardımcı olmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

Toptan, Avusturya'da yaşayan Türk vatandaşlarının her birinin Türkiye'yi temsil ettiğini unutmaması gerektiğine dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Burada yaşayan Türk vatandaşlarından ülkelerine yakışır tavırlar sergilemelerini ve politikalar üretmelerini istiyoruz. Şunu unutmamak gerekir ki Türkiye ile Avusturya arasındaki en önemli ve sağlam köprü, Avusturya'da yaşayan bizim vatandaşlarımızdır. Onların sergileyeceği tavırlar, Avusturyalılar üzerinde mutlaka ya olumlu ya da olumsuz etki yapacaktır. Avusturya'nın eyalet meclislerinde bulunan vatandaşlarımız var. Onlarla gurur duyuyoruz. Avusturya tarihinde ilk defa Ulusal Meclise Alev Korun adında bir hanımefendi seçildi. Onunla da gurur duyuyoruz. Bunların sayısının gelecekte de çoğalmasını diliyorum. İşte bunların her biri örnek insan olarak Avusturya'da yaşayan vatandaşlarımızın önünde durmaktadır."

Resepsiyonda Köksal Toptan'ın yanı sıra eşi Saime Toptan, heyette bulunan AK Parti Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, AK Parti Batman Milletvekili Ahmet İnal, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Sabahattin Cevheri, CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse ve MHP Mersin Milletvekili Behiç Çelik de yer aldı.